Navigációs hivatkozások kihagyása
Pincészet
Borkóstolás
Nyilvános szüret
Fesztiválok
Boraink
Díjak
Vendégkönyv
Üzletek
Vinotéka
Linkek
Borainkhoz ajánljuk
Elérhetőségek


Borainkhoz ajánljuk

Sertéskaraj sárgabarackkal

Hozzávalók:
80dkg              karaj,
2                      nagy fej vöröshagyma,
25 dkg             sárgabarackkompót,
2 dkg               vaj,
4                      evőkanál kristálycukor,
1 kk                 pirospaprika,
1 ek                 paradicsompüré,
2 ek                 borecet, 4 evőkanál citromlé,
1 ek                 olaj,
2 dl                  víz, 
                        só, bors.
A megmelegített olajba beletesszük a vajat és a vékony karajszeletek mindkét oldalát átsütjük. A húsokat kiszedjük, s tűzálló tálba rajuk. A maradék húslében aranysárgára pároljuk a felmetélt vöröshagymát. Egy tálban összedolgozzuk a kristálycukrot a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot, az ecetet, a citromlevet, megsózzuk és felengedjük vízzel, majd ráöntjük a megpárolt vöröshagymára. Elegyítjük és kis lángon főzzük 3-4 percig. Ezzel a mártással leöntjük a hússzeleteket, s lefödve közepesen meleg sütőben kb. 45 percig pároljuk. A Hússzeletek tetejét a levével többször meglocsoljuk. A sárgabarackkompótot levétől lecsöpögtetjük, negyedbe vágjuk, rárakjuk a húsra, s még 15 percig sütjük. Melegen tálaljuk.                 
Félédes cirfandlit igyunk hozzá!

 

 

Tengeri hal, kínai kelsalátával

Hozzávalók:

800g                filézett tengeri hal

800g                kínai kel

1                      kis fej hagyma

 

Az öntethez:

2 ek.                borecet

2 ek.                salátaolaj

1 kk.                mustár

                       

                        bors

                        édesítő

A kínai kelt megmossuk, lecsepegtetjük,, ujjnyi vastag csíkokra karikázzuk; a hagymát finomra vágjuk, összekeverjük a kellel.

Az ecetet, az olajat, a mustárt, ízlés szerint sót, borsot, édesítőszert,(1mk. porcukrot) elkeverjük és a salátával lazán összekeverjük. A tálalásig  - legalább 1 óra hosszat hidegen tartjuk.

A besózott halat paprikás lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük.

Száraz cirfandlival kitűnő, könnyű étel.

 

 

Almás-narancsos csirkesaláta

Hozzávalók:

250 g               főtt kicsontozott csirkemell

2 db                 nagyobb savanykás alma

2                      narancs

            Az öntethez

1kk.                 Worcester szósz

1                      kis fej hagyma

1                      kiscsokor petrezselyem

1 dl                  tejszín

           

            bors

1ek.                 konyak

A csirkemellt vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított-meghámozott almát és narancsot felkarikázzuk.

A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, lazán a salátához keverjük és legalább 1 órára behűtjük. Még  látványosabb, ha salátalevelekre helyezzük és néhány petrezselyem levéllel is díszítjük.

Száraz cirfandlit kóstolunk mellé.

 

Kínai szárnyassaláta

Hozzávalók:
200 g               kicsontozott főtt csirkemell
2 db                 ananász karika
100g                champignon gomba
100 g szójacsíra
            Az öntethez:
2 dl                  joghurt
2 ek.                majonéz
1 kk.                curry
1 ek.                citromlé
1 kk.                porcukor
1 ek.                pirított sós mogyoró
10-12              szem kimagozott meggybefőtt
1                      kis fej saláta

A csirkemellet, a lecsepegtetett ananászt  kockára vágjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a  szójacsírát. A majonézt simára keverjük a joghurttal, a citromlével, a curryvel, a porcukorral, ízlés szerint sóval, borssal és lazán összedolgozzuk a salátával; 1 órára behűtjük.
Tálaláskor kibélelünk egy tálat salátalevelekkel, ráhalmozzuk a salátát, tetejét meghintjük a sós mogyoró és befőtt szemekkel.

Félszáraz-, félédes cirfandlival különleges ínyencfalat!

 







(C) 2007. MiniComp